Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

За профилактиката на климатика сме говорили не един или два пъти, но въпроси по темата винаги има, за това решихме да съберем най-основните неща. Всичко, което трябва да знаете за профилактиката на климатика ще намерите в този текст.

Какво представлява профилактиката на климатика?

Профилактиката включва сервизно обслужване, при което наш екип Ви посещава на място в дома Ви и обстойно диагностицира вътрешното и външното тяло на климатика. Почиства се вентилационната част, топлообменниците, филтрите, дренажната система. Освен това се измерват параметрите на входния и изходящия въздушен поток – температура на въздуха, напор, шум. Проверява се налягането и количеството на фреона в системата. Също така се замерват показателите на климатика и консумираната мощност. Казано накратко, нашите екипи чистят там, до където Вие не може да стигнете.

Защо е важно да не пропускате профилактиката?

Профилактиката на първо място удължава живота на климатика Ви. Освен това значително подобрява работата му, намалява консумацията на електричество и нивата на шум. Редовното почистване Ви гарантира чист въздух у дома и здравословна среда за живот. Намалява рисковете от евентуални повреди. Може да сте сигурни, че ако правите профилактика поне веднъж годишно климатикът Ви ще работи като нов поне десет години.

Колко често се прави профилактика?

Препоръчва се профилактиката да се прави всяка година. Най-добрият момент за това е между смяната на работните режими, или казано с други думи през пролетта и есента. Честотата на извършване на профилактиката зависи и от това как и къде се използва климатика. За домашна употреба веднъж в годината е достатъчно, но ако климатикът се използва в промишлени и производствени помещения, или пък в обществени сгради, заведения и ресторанти е желателно да се прави 2-3 пъти в зависимост от обема на работата му.

Какви видове профилактика предлагаме?

Стандартна – стандартната профилактика включва всичко описано в горната част на текста. Внимателно почистване на всички части на климатика със специален препарат, както на външното, така и на вътрешното тяло. Замерване на параметрите и проверка на фреона.

*Цялостна – при този вид профилактика се извършва демонтаж на вътрешното и външното тяло, като те се почистват и преглеждат в нашия сервизен център. След това се монтират обратно. При цялостната профилактика климатикът Ви буквално става като чисто нов.

*При интерес за извършване на цялостна профилактика попитайте нашия екип.

Кога имате нужда от спешна профилактика?

  • Странен шум
  • Неприятна миризма
  • Замърсяване на топлообменника (това води до натоварване на компресора, което увеличава сметката за ток)
  • Не топли
  • Не охлажда

Каква е цената на профилактиката?

Крайната цена зависи от:

  • Мощността на климатика
  • Вида на профилактиката

Тук може да видите повече и да запазите онлайн час за профилактика.