Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

Приложението на свободностоящите съдомиялни за вграждане е да измиват качествено кухненските посуди и да ги подсушават, след което съдовете са готови за използване отново. Съдомиялната машина е практичен и съвременен начин за бързо и лесно измиване на приборите и е перфектен помощник в домакинството. Разработена е по иновативен начин и разполага с вградена мултифункционалност. Основните и задължителни програми, които трябва да притежава една миялна машина са:

-Предварително накисване - използва се при силно замърсени чинии, тигани, тенджъри и други прибори, по които има засъхнали или загорели хранителни остатъци.

-Бързо измиване - прилага се за миене на чинии и чаши, които е само трябва да бъдат изплакнати;  

-Измиване с интензивен ефект - използва се  когато е на лице много замърсена посуда, и измиването е с много топла вода. Тази програма на съдомиялната машина за вграждане може да се използва за прибори и кухненска посуда, по които има следи от загорели мазнини;

-Икономичен режим - всички посуди се мият само в една кошница, като по този начин се намалява разхода от вода;

-Отложено начало - много икономична опция, която дава възможност да отложите работата на програмата за измиване на съдовете през нощта, когато електричеството е по-ниско. Съвременните свободностоящи съдомиялни машини са изключително икономични, когато стане въпрос за изразходването на вода и ток в един цикъл на работа. Най-често тези миялни машини, в зависимост от нейния капацитет на използване, изразходва около 9 до 12 литра вода на измиване. Най-икономичното модерно решение, от гледна точка на изразходената електроенергия, е А+++, което значи, че изразходваната електроенергия за един работен цикъл е близо 0,7 kW.

Какви таблетки може да се използват в съдомиялната?

За да е достатъчно ефективно измиването, освен подходяща програма, в машината трябва да се сложи и необходимата таблетка, което съдържа препарат, който дава възможност за постигне на идеална чистота. Таблетките са на база прахообразни детергенти, не се препоръчват поради техния остатъчен ефект върху посудите. Решението са гелообразни таблетки, които могат да избегнат този проблем и се разтварят във вода и да нямат съдържание на абразивни частици. За да са достатъчно ефективни, трябва да се обърне внимание на дозировката.  

В NICEMAG ще намерите висококачествени съдомиялни машини на достъпни цени и с гаранция от световно признати и наложени марки като Bosh, Tesla, Hotpoint, Gorenje и др.

Прочети още