Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

Готвенето може да се превърне в нещо неприятно, защото винаги е свързано с отделяне на пара и миризми, понякога доста силни. В следствие от което по уредите, стените и тавана залепва мазнина, а парата трябва да се премахне навън. Благодарение на абсорбатора за вграждане, този процес е факт.

Как да изберете подходящ абсорбатор за вграждане?

Когато избирате абсорбатор за вграждане, е важно да вземете някой факти в предвид, преди да направите покупката. Съветваме Ви да обърнете внимание на тези параметри:

Размерите - формата на качествените абсорбатори за вграждане често е правоъгълна и размерите трябва изцяло да обхващат функционалната част на плота, където всъщност се готви. Дори се препоръчва площта на аспиратора да е малко по-голяма, така че да улавя дори и далечни миризми и да спомага за цялостното пречистване на въздуха.

Мощност на аспирацията - това е фактор, определящ обема въздух, който се аспирира за единица време. Абсорбаторът е редно да издърпва поне 10 до 12 m³/h. Ниво на шум - това е генерирането на звука по време на работа на аспиратора. Стандартния шум на работа е в диапазона от 50 децибела, което се сравнява с разговор на разстояние от 3 метра. При нас може да намерите абсорбатори, които произвеждат едни от най-ниските нива на шум.

Начин на монтиране - абсорбаторите за вграждане най-често се монтират в шкаф над котлона и това ги прави компактни и почти невидими. Подходящи се за кухни с малко пространство и при необходимост от значително пестене или освобождаване на повече място;

Видове - по начина на функциониране, те се класифицират като рециркулационни, проточни, комбинирани. При първите, въздухът минава през филтри и се връща обратно в кухнята. Вторите имат нужда от връзка с въздуховод, от който се подава свеж въздух в кухнята, а мръсния се аспирира. При третият вид е на лице комбинация от двата типа.

На каква височина трябва да се монтира аспиратора за вграждане?

За максималeн ефект при аспирацията, абсорбаторът за вграждане трябва да бъде монтиран на височина, която е подходяща и съобразена с пожаробезопасността. Ако готвите с газова печка за готвене, е добре височината на плота да е от 75 до 85 см. При електрическите, индукционните или стандартните повърхности, височината от плота до абсорбатора за вграждане трябва да варира от 65 до 75 см. В наши дни има много случаи, в които производителят индивидуално предписва точната височина. Този подход е продиктуван от спецификите на използваните материали, от които са направени филтрите и самият уред. В случай, че мощността на абсорбатора за вграждане има тази възможност, можете да не се придържате към посочените височини, но само с около +/- 5-10 см. Това може да е задължително при по-висок или по-нисък човек.

Защо да го закупите от NICEMAG?

Предлагаме богат асортимент от нови абсорбатори за вграждане с безкомпромисно качество, на изгодни цени и принадлежащи към водещи марки наложили се на световния пазар. Това са Bosh, Teka, Pyramis, Gorenje, Tesla, Neff, Miele.

Прочети още