Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

Защо да изберете NiceMag.bg?

Фирма NICEMAG е доверен партньор при продажбата, доставката и монтажа на климатици и климатични ситеми от далечната 1990 г., когато е създадена. С над 30 години опит в продажба, монтаж и гаранционен сервиз на климатици, компанията й нейния екип са се доказали пред хиляди доволни клиенти, които продължават да избират своя доверен партньор в избора на климатик за дома, офиса и всякакви помещения.

Предимствата на NiceMag.bg са:

 • Над 30 години опит на пазара на климатици в България
 • Лицензиран представител на климатици Daikin, Mitsubishi Heavy и Fujitsu в България
 • Хиляди доволни клиенти
 • Богат избор от климатици и климатични системи на конкуренти цени
 • Отлично обслужване на клиенти и внимание към вашите поръчки
 • Внимание към най-малкия детайл
 • Сертифицирани технически екипи за монтаж на климатици и отоплителна техника
 • Професионална консултация при избора на най-подходящия за вас климатик
 • Предлагаме гъвкави решения съобразени с вашите нужди за закупуване на климатик
 • Дистрибуция на климатици до всяка точка на страната

В края на 2020 г. НайсМаг открива своя онлайн магазин, с който цели да достигне по-бързо и по-гъвкаво до своите крайни потребители.

Видове климатици

В уебсайта на NiceMag.bg ще откриете изключително разнообразие на климатици, които ще отговорят на нуждите ви. Нашите продукти са разделени в няколко категории:

 • Инверторни климатици - Инверторният климатик, познат още като климатик с променлива скорост, е усъвършенстван тип климатик, който осигурява прецизен контрол на температурата и същевременно е енергийно ефективен. Инверторните климатици, благодарение на своята технология, значително намаляват сметките за ел. енергия, за разлика от традиционните климатици, които се включват и изключват, за да регулират температурата.
 • Хиперинверторни климатици - Категорията хиперинверторни климатици представлява най-новият напредък в технологията, използваща променлив ток. За разлика от традиционните климатици, които работят с фиксирана скорост, компресора на всеки хиперинверторен климатик с променлива скорост може да регулира капацитета на охлаждане в зависимост от натоварването. Това им позволява прецизно да поддържат желаната температура, като същевременно оптимизират енергийната ефективност, както и разходите за ток.
 • Подови климатици - Изборът от категория подови климатици е универсално решение за охлаждане, предназначено да осигури комфорт и удобство във всяка среда. Подовия климатик е идеален за пространства, в които традиционните прозоречни климатици или климатици със сплит система не са практични, като също така и предлага гъвкав и ефективен начин за поддържане на оптимална температура в помещенията, представлявайки и едно чудесно решение за допълване на декора
 • Касетъчни климатици – Този тип климатици се препоръчват за поставяне на таван. Благодарение на своята мощност и ефективност, те са чудесен избор за офис и обществени помещения. Касетъчния климатик комбинира в себе си чудесна визия с висока производителност
 • Колонни климатици – Ако разполагате с помещение над 150 м2, то вашият избор е колонен климатик. Той е изключително мощен и енергийно ефективен, като също така може да се използва в домашни условия при две обединени по-големи стаи. Едно от основните предимства на типа колонни климатици е техния дизайн, който не заема много място. Не трябва да се забравя, че силата на струята, независимо дали колонния климатик е настроен на топло или студено, кара хората в непосредствена близост до него да чувстват дискомфорт.
 • Канални климатици - Каналните климатици са проектирани така, че да бъдат напълно скрити. Обикновено канален климатик се използва предимно заради това, че е многофункционална и добре използвана система за жилищни/търговски площи. Каналната климатична система може да бъде вградена в окачен таван или в пода. Повечето канални климатици вече се захранват от компресори с инверторно задвижване и се предлагат с висока мощност от 3,5 Kw до 20 Kw. 
 • Мултисплит системи - Решенията посредством мултисплит системи предлагат енергийно ефективно охлаждане и отопление за няколко помещения или зони в сградата, като използват едно външно тяло и няколко вътрешни тела. С предимства като персонализиран комфорт, спестяващ пространство дизайн и тиха работа, мултисплит системите са идеални за жилищни и търговски обекти. Те са идеалният избор за ефективно, персонализирано управление климатици с две вътрешни тела.
 • Wi-Fi контролери - Подобрете управлението на вашите климатици, независимо дали става въпрос за климатик в дома или офиса, с помощта на WiFi контролери. Свържете и управлявайте безпроблемно системите си за отопление, вентилация и климатизация отвсякъде с помощта на смартфона или таблета си. Насладете се на удобство, енергийна ефективност и персонализиран комфорт с лесните за използване Wi-Fi контролери.
 • Аксесоари за климатици - Поддръжката на вашия климатик може да се подобри с нашата широка гама от аксесоари за климатици. Профилактиката е изключително важна - от филтри до спрейове, имаме всичко! А за вашето удобство и комфорт, предлагаме всичко необходимо за оптимизиране на работата, от дистанционни до интелигентни контролери. Ние ще ви помогнем да подобрите качеството на въздуха и да повишите енергийната си ефективност. Разгледайте нашата селекция от висококачествени аксесоари и поглезете вашите климатици.

Кои марки климатици се предлагат в NiceMag.bg?

В NiceMag.bg, вашия водещ партньор за дистрибуция на висококачествени продукти от водещи марки в сектор климатици и климатични системи. В NiceMag.bg ние се гордеем, че предлагаме богат избор от продукти, произведени директно от утвърдени марки, известни със своята надеждност, иновативност и ефективност. Независимо дали търсите най-съвременни технологии, високо качество на изработката или несравнима издръжливост, ние сме подготвили набор от климатици, които отговарят на вашите разнообразни нужди и предпочитания. Разгледайте нашите предложения още днес и открийте защо взискателните клиенти ни се доверяват в избора на климатик, като предпочитан партньор за предложения на премиум марки. При нас ще откриете климатици от:

 • Daikin – НайсМаг е Home Comfort Expert на производителя Daikin за България. На пазара в България моделите климатици Дайкин за охлаждане са класифицирани с най-високите етикети за енергийна ефективност. Избирайки климатик Дайкин вие се докосвате до иновативните технологии, като получавате цялостно решение, което увеличава максимално възвръщаемостта на инвестициите ви. Екипът на Daikin се стреми към разработване на енергийно ефективни климатици и гарантира, продуктите под марката Daikin не само отговарят на изискванията, но и изпреварват с години законодателните стандарти.
 • Mitsubishi Heavy - Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems предлага познатите ни Мицубиши климатици, които са тихи и комфортни. Всеки климатик Мицубиши осигурява прецизен контрол на въздушния поток и производителността. Серията климатици Mitsubishi ZSX и ZS са със стилен дизайн и заоблени контури, които се вписват прекрасно във всеки от разнообразните интериори в Европа. Разгледайте нашата гама от Mitsubishi климатици.
 • Mitsubishi Electric – Ако сте се насочили към климатик Мицубиши, едва ли ще сгрешите. Компресорите на предлаганите от нас климатици Мицубиши използват нов охладител, който има минимално въздействие върху околната среда, и разполагат с технологии за подобрена ефективност и по-компактна форма. Разгледайте нашата гама климатици Mitsubishi Electric и изберете от нас вашия Мицубиши климатик.
 • Fujitsu - Fujitsu е в бизнеса с климатици от 1960 г., когато представи първото си поколение от типа прозоречен климатик за домашни условия в Япония. През изминалите шест десетилетия са разработили и използвали различни революционни технологии и иновации в дизайна на техните климатици Fujitsu, за да могат те да работят при всякакви условия и по-ефективно. Открийте своя климатик Fujitsu сред нашите предложения.
 • General – Когато става въпрос за климатици в Хонгконг, климатиците на General определено са лидера. Надеждността и издръжливостта на марката климатици General са резултат от прилагането на японска технология, усъвършенствани производствени техники и висококачествени компоненти. При нас ще откриете подходящия климатик General.
 • Toshiba – Гамата климатици Toshiba предлага решения както за дома, така и за офис пространствата. От компанията гордо заявяват, че един климатик Тошиба струва колкото модел приличен телевизор, но ще донесе толкова много ползи за благосъстоянието ви, като „дишането на чист въздух всеки ден“. Те категоризират своите климатици като изключително икономични, особено в гамата инверторни климатици и хиперинверторни климатици.
 • Gree - Компанията Gree Electric Appliances Inc. от Джухай е основана през 1991 г. Тя е международно известно дружество, произвеждащо популярните в България климатици Gree. Притежателите на климатик Gree са добре запознати с отличното качество на продуктите, напредналите технологии и уникалния комфорт. Ако искате чудесно и оптимизирано решение цена-качество, то вашият избор е климатик Грее.
 • Midea - Мидеа е една от най-бързо развиващите се компании в света, която предлага най-богатия избор от продукти, за да задоволи напълно нуждите на ежедневния живот у дома, на работното място или навсякъде другаде. Можете да откриете своя климатик Мидеа в нашия сайт. Търсенето на климатици Мидеа на пазара в България бележи ръст през последните няколко години.
 • Hitachi – Добре познатите на нашия пазар климатици Хитачи са едни от най-търсените и енергийно ефектнивни решения. Вашият климатик Хитачи съчетава по уникален начин повече от 70 години японско инженерно наследство с най-новите интелигентни технологии, за да поддържа надеждни, енергийно ефективни и интуитивни решения за произвежданите от тях климатици.
 • Bosch - Открийте съвършенството на охлаждането с климатици Бош, надеждното име в тази област. Използвайки климатици Bosch вие получавате превъзходно качество, иновативни технологии и несравнима надеждност. Насладете се на първокласен комфорт и енергийна ефективност с нашите модерни решения за климатици. Изберете климатик Бош за по-хладна, по-интелигентна и по-комфортна вътрешна среда.
 • Crown - Известни със своята надеждност и производителност, серията климатици Crown предлага иновативни решения за охлаждане, съобразени с вашите нужди. Доверете се на Crown за ефикасен и ефективен контрол на климата - от елегантен дизайн до усъвършенствани функции. Изберете доказана марка, доверявайки се на климатик Краун.
 • Crystal - Отдаденият екип от експерти, създали климатиците Crystal, се ангажира да предлага на клиентите си продукти и услуги, които са съпроводени с най-високо ниво на удовлетвореност и внимание към детайлите. Компанията Crystal предоставя широк спектър от продукти за пазара на климатици в България.
 • Fuji Electric - Fuji Eletric има дългогодишен опит в производството на климатици и климатични системи, сред които климатици за битова и търговска употреба, климатични системи за жилищни и офис сгради, VRF и VRV системи за всички видове сгради. Компанията предлага както сплит, така и мултисплит системи за битови приложения. Всички климатици на японската компания са инверторни и хиперинверторни, подходящи за използване при ниски температури.
 • Kaisai - Търговската продуктова гама на климатици Kaisai се основава на най-съвременни и надеждни продукти, които осигуряват комфорт и отговарят на специфичните очаквания на пазара на климатични системи, предназначени както за бизнес клиенти, така и за крайни потребители. Ние ще доставим подходящия за вас климатик Kaisai.
 • Nippon – Nippon е японска марка, която е един от лидерите на местния пазар. В България предлагат своята продуктова гама от подови климатици, инверторни климатици и мултисплит системи. Изберете нас, за да доставим вашия климатик Nippon.
 • Panasonic - Panasonic е водеща компания в предоставянето на широк набор от цялостни решения за жилищни и търговски приложения, добре позната със своите климатици Панасоник. Гъвкавите и иновативни продукти, проектирани с мисъл за енергийната ефективност, предлагат несравнима ефективност и надеждност за всяка къща или сграда. Вашият климатик Panasonic ви очаква в нашия магазин.
 • Tesla – Когато чуем за Tesla, едно от първите неща, които ни идват на ума е иновации. Техните климатици са изключително популярни на нашия пазар, като предлагат изключително качество, достъпна цена и иновативни технологии. Ако си търсите климатик Tesla, то определено в асортимента на Найс Маг ще откриете вашето предложение. Предлаганите от нас климатици Tesla използват напредъка на технологиите за постигане на желаната от вас температура на въздуха!
 • Treo – Макар и марката климатици Treo да не е толкова добре позната на нашия пазар, техните инверторни климатици са предпочитани в по-ниския клас. Производителят предлага климатици с различна мощност и енергийна ефективност, използвайки фреон R32 и фреон P32.
 • Viessmann - Viessmann е специализирана глобална, широко диверсифицирана група и независима семейна компания, основана през 1917 г., чиято основна дейност е производство на климатици, охладителни и отоплителни системи. За продуктовата гама климатици Viessmann иновативната сила е ключът към бъдещето. Ето защо вече повече от 100 години компанията работи непрекъснато, за да преосмисли границите на технически възможното - за своите клиенти, партньори и бъдещи поколения. Открийте своя климатик Viessmann лесно и удобно чрез нашите филтри, селектирайки от възможностите Viessmann климатици.
 • LG – Безспорно една от най-добре утвърдените марки на пазара в България за техника. Продуктовата гама климатици LG на NiceMag.bg ви дава широк избор от над 60 продутка, сред които да направите своя избор за нов климатик LG. Марката LG е най-продаваният производител на климатици за жилищни сгради в света.
 • Toyotomi - Всички климатици TOYOTOMI се произвеждат в най-модерните заводи на компанията в Япония. Компанията развива дейност от 1948 г. TOYOTOMI е един от най-големите производители на отоплителни продукти в света и водещ производител на преносими климатици. Компанията все още навлиза на пазара в България, но в NiceMag.bg можете да откриете подходящи предложение, в случай, че търсите климатик Toyotomi.
 • AUX – Основаната през 1986 г. група бързо се превръща в един от лидерите в сектора за производство на климатици. Серията климатици AUX предлага иновативни смарт технологии, удобство, чист въздух, гарантирано отопление при ниски температури (според данни и тестове на компанията производител), както и инверторна система. Ако потърсите в интернет „климатик aux мнения“ ще видите, че нашите климатици AUX са високо оценени от потребителите.
 • Hyundai – Компанията предлага на българския пазар предимно климатици Hyundai с фреон R32. Корейският конгломерат Hyundai е признат производител на климатици в световен мащаб. Предимно дейността им е концентрирана върху климатици за дома. Философията на този производител е да намали консумацията на електроенергия, като същевременно повиши ефективността, ръководейки се от тези принципи при производството на климатици. При нас ще откриете няколко добри предложения за закупуване на климатик Hyundai на изгодна цена.
 • Alpin – Производителя на климатици Alpin използва модерна технология на производство, като се стреми да доставя на клиентите си климатик Alpin, който ще служи вярно и дълго на собственика си. Продуктовата гама климатици Alpin отговаря на ErP и ROHS дерективите за проектиране, както и се произвеждат в съответствие с хармонизирани европейски стандарти за качество, потвърдено от независима трета страна.

Какво трябва да имаме предвид при избора на климатик?

Основните неща, които потребителя трябва да има предвид при избора на подходящ климатик са:

 • Мощност - Мощността се отнася до капацитета за охлаждане или отопление на съответния климатик. От съществено значение е да изберете климатик с правилнна мощност в зависимост от размера на помещението ви. Вижте по-долу отговора на въпроса Какво означава BTU на климатик и как да го изчислим правилно
 • Ефективност - Енергийната ефективност е един от най-важните параметри, които трябва да се вземат предвид при вземането на решение за закупуването на климатик. Предвид високите разходи за електроенергия, бихме искали климатик, който осигурява максимално охлаждане, но консумира възможно най-малко енергия. Показател за енергийната ефективност на един климатик е оценката на устройството за енергийна ефективност стандартизирана от Службата за енергийна ефективност (BEE). По-високият рейтинг и съответно клас означава по-добра енергийна ефективност на тези климатици. Освен това трябва да обмислите закупуването на инверторен климатик, или още по-добре оптимизирания като работа на компресора хиперинверторен климатик.
 • Вид - Сплит климатиците осигуряват по-добро разпределение на въздуха, по-красиви са на външен вид и осигуряват сравнително по-бързо охлаждане. Освен това категорията сплит климатици осигуряват по-висока ефективност и са по-подходящи за дългосрочна употреба. При нас ще откриете широка гама сплит климатици.
 • Качество на въздуха - Независимо от това кой климатик ще изберете, от съществено значение е той да подобрява качеството на въздуха в помещенията. Той трябва да има филтри, които да осигуряват чист въздух, като улавят дима, неприятните миризми и замърсяванията.
 • Скорост - Моделите климатици с термостат и множество вентилатори позволяват да се постигне променлива скорост на вентилатора, като по този начин се намалява общото потребление на енергия. В наши дни предлаганите климатици имат и възможности за настройка на въздушния поток . Тези варианти позволяват на потребителя да настройва нивата на охлаждане на климатика според предпочитанията си и също така допринасят за намаляване на нивото на шума на климатика.
 • Монтаж и поддръжка - За да използвате вашите климатици оптимално, е важно те да бъдат монтирани от квалифицирани специалисти. NiceMag разполага с над 30 годишен опит в монтажа и поддръжката на климатици, като избирайки нашия екип вие получавате професионално и безкомпромисно качество както на поставянето на вашия климатик, така и на неговото обслужване и поддръжка. Фирма НайсМаг е официален представител на Дайкин за България.

Какво означава BTU на климатик и как да го изчислим правилно?

Докато търсите своя нов климатик, вероятно ще срещнете съкращението BTU. А какво точно означава това? BTU е съкращение от British Thermal Unit (британска топлинна единица) - мерна единица, която показва колко енергия използва вашият климатик, за да се пребори с топлината от дома ви в рамките на един час. Може да ви се струва прекалено техническа, но BTU е важен показател, който може да ви помогне да определите размера на новия си климатик.

Изчисляване то на мощността на климатик може да се извърши по няколко начина:

 • Онлайн калкулатор – можете да използвате един от многото онлайн калкулатори, които ще ви позволят определяне на необходимото BTU.
 • Консултация с професионалист от екипа на NiceMag.bg – нашият отзивчив екип по обслужване на клиентите с радост ще ви помогне да изчислите правилн BTU на своя климатик. Нашите служители са готови да ви предоставят прецизна и експертна консултация без допълнително заплащане за нея – нашите клиенти са нашият най-ценен актив.

Как да разчитаме различните мерни единици:

BTU

kWt

m3

Познато наименование

5 000

1,6

32

Климатици 5-ци

7 000

2

40

Климатици 7-ци

9 000

2,6

52

Климатици 9-ки

12 000

3,5

70

Климатици 12-ки

13 000

3,7

74

Климатици 13-ки

14 000

4

80

Климатици 14-ки

18 000

5,2

104

Климатици 18-ки

24 000

7

140

Климатици 24-ки

30 000

8

160

Климатици 30-ки

Често задавани въпроси, свързани с климатици:

Кои са най-икономичните климатици за отопление и климатици за охлаждане?

Когато говорим за икономия при климатици за отопление, а и при охлаждане, определено трябва да насочим вниманието си към разделите инверторни климатици и хиперинверторни климатици. Като експерти в областта на избора на климатик, ние от NiceMag.bg ще ви насочим към доказани марки в бранша енергоспестяващи климатици, а именно избор между климатик Дайкин, климатик Мицубиши, климатик Gree и други. Нашите експерти ще ви съдействат при избора на най-подходящия за вас климатик от богатата ни гама икономични климатици.

Къде ще откриете най-добрите климатици цени?

В NiceMag.bg се стремим да ви предоставим висококачествени продукти от реномирани производители с доказан произход на възможно най-добрите цени. Политиката на фирма НайсМаг е да подбира най-качествените климатици с нулев процент на рекламации за дома и офиса и да ги предлага на своите клиенти на най-ниски цени. При нас ще отриете евтини климатици с монтаж.

Кои са най-икономичните климатици за отопление?

Нашите експерти биха ви насочили към категориите инверторни климатици и хиперинверторни климатици. Те са изключително икономични както за охлаждане, така и за отопление.

Предлага ли NiceMag.bg климатици с безплатен монтаж?

Да. Нашата фирма предлага като част от атрактивните си услуги климатици, които са с безплатен монтаж. Можете да ги видите както обозначени със стикер „БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ“, така и тук.
 

Прочети още