Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

Бойлерите със серпентина са практични, икономични и подходящи за всеки тип баня. Този вид бойлер е с обемен резервоар под налягане. За разлика от обикновенип модел с резервоар, който си служи с обикновен електрически нагревател обаче, в този се намира една или няколко серпентини, които затоплят водата. Те са направени така, че да може да затоплят, като за целта се използва енергията на няколко източника.

Какви са предимствата на бойлерите със серпентина?

-Те са екологични- уредите, които имат възможност за такава функция (серпентина, която се загрява от слънчевите колектори, намалява консумацията на електроенергия. През лятото слънцето е в състояние да покрие изцяло разхода на бойлера, така че електрическият нагревател изобщо да не се включва;

-Подходящи за използване при система с локално парно. В случай, че имате котел, този тип уред е чудесен за вашата баня. Добре е да сте наясно, че водата от котела не влиза в досег с водата в самия бойлер, а преминава през тръбите и затопля течността, кояето се намира във водосъдържателя. Има и възможност, при която, ако загряването от котела не стига, се използва и успоредната електрическа серпентина. По този начин е оптимизирано пространството и двете серпентини загряват пълния обем;

-Надежден е и гарантира безопасно функциониране;

-Има хоризонтални и вертикални модели със серпентина и правилния избор за вас зависи от разпределението и обема на банята ви.

В Nicemag имаме богат асортимент от висококачествени бойлери със серпентина от световни и доказани марки като Atlantic, Eldom, Tessy и Tedan.

Прочети още