Рекламация и отказ | Nicemag
Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Рекламации и връщане

РЕКЛАМАЦИЯ НА СТОКА
Всеки потребител има право да заяви рекламация на закупената стока в случаите:
 • Когато има несъответствие на потребителската стока с описанията в сайта.
 • При установяване на фабричен дефект и/или възникнал такъв в условия на експлоатация в рамките на гаранционния срок.
Срокът, в който можете да заявите рекламация на стоки закупени от NICEMAG е 2г., съгласно ЗЗП. Изключение прави климатичната техника, при която срокът за търговска гаранция може да бъде по – дълъг, при изпълнени и отразени в гаранционната карта условия по периодична профилактика. При възникване на необходимост от упражняване право на рекламация можете да се свържете с нас на тел: 0877542034 или като попълните и изпратите бланка „РЕКЛАМАЦИЯ“.
ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

14 дни право на връщане
Всеки потребител закупил стока от магазин NICEMAG има право да упражни правото си на отказ и връщане, съгласно закона за ЗЗП( закона за защита на потребителите) в рамките на 14 – дневен срок, считан от датата на получаване на поръчаната стока, като разходите по куриерската услуга в двете посоки ( и за получаване, и за връщане) са за сметка на потребителя. При желание на клиента да върне стоката е необходимо да се попълни формуляра за връщане по-долу.

Предвид специфичността на предлаганите стоки в сайта в случай на отказ и връщане върнатите стоките следва да бъдат неразопаковани, без следи от експлоатация, в перфектен търговски вид, така както са изпратени. При установяване на щети, свързани със злоупотреби относно външния вид на стоките, тяхната цялост и технически характеристики ще бъде начислен и удържан процент от сумата за възстановяване.

ВАЖНО ПРИ РЕКЛАМАЦИЯ
 • В случай на рекламация потребителят не дължи разходи по куриерски услуги и отстраняване на дефекта.
 • При незначителен дефект или несъответствие претенцията може да бъде отхвърлена.
 • При съгласие от страна на търговеца да бъде извършена замяна или отремонтиране на стоката в рамките на 1 месец, клиентът не може да претендира за възстановяване на сумата.
ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ВРЪЩАНЕ НА СТОКА
 1. Стоката трябва да бъде върната в оригинален търговски вид и без нарушения по опаковката.
 2. Без да бъде експлоатирана.
 3. Да не бъде монтирана.
 4. Без увреждания/счупвания, в тези условия NICEMAG си запазва правото да откаже връщането на стоката.
 5. Възстановяването на сумата се извършва по банков път в срок от 14 дни от датата на получаване на върнатата стока.
 6. При получаване на върнатата стока NICEMAG прави преглед и оценка, при което, ако бъде установена щета или несъответствие с горе споменатите точки имаме право да направим обезценка на стоката от 10% до 100% при пълна щета.