Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

Какво означава термина „хиперинверторни климатици“?

Това е разновидност климатици, които са по-икономични, практични, надеждни и стилни електроуреди за отопляване и охлаждане на въздуха в различни помещения. Моделите хиперинверторни климатици се характеризират с най-висок енергиен клас и са предпочитани от потребителите. Подходящи са за всеки тип интериор и са с доказано качество на разумна цена, което им дава възможност да бъдат сред най-търсените уреди от този тип. Те са най-добрия избор, който индустрията за отопление може да достави на потребителите. Друга тяхна характеристика е фактът, че се монтират лесно и безпроблемно, като за целта трябва да се обърнете към професионалист в тази област. Намират най-често приложение в дома и офиса като гарантират комфорт и нисък енергиен разход.

Използването на хиперинверторни климатици се определя като инвестиция за дома, която определено си струва. Това са климатични системи изработени от висококачествени композитни материали, стилен дизайн и допълнителни части. При закупуването на хиперинверторен климатик, трябва да обърнете внимание на това той да е:

-Възможно най-икономичния климатик за отопление;

-Има гаранция предоставена от производителя;

-Притежава достатъчно на брой функции;

-Има сензори за движение и присъствие в помещението;

-Да разполага с добро покритие и електрическа мощност и др.

Кои са ключовите компоненти на един хиперинверторен климатик?

 • Компресор с променлива скорост: Всеки инверторен климатик е оборудван с този тип компресор, който му позволява да променя скоростта си, за да отговори на специфичните нужди при охлаждане. При по-ниски натоварвания той работи с по-ниска честота, като пести електроенергия. При по-високи натоварвания той увеличава скоростта си до пълна, за да осигури максимално охлаждане.
 • Вентилатор с променлива скорост: Вътрешният вентилатор в тези хиперинверторни климатици също регулира скоростта си в зависимост от честотата на компресора. Това подобрява нивата на комфорт и намалява шума при по-ниски скорости на вентилатора.
 • Модерни микропроцесори: Всеки хиперинверторен климатик е оборудван с модерни микропроцесори, които следят температурата, влажността и топлинните натоварвания. Те управляват скоростите на компресора и вентилатора, за да осигурят прецизно охлаждане и да сведат до минимум консумацията на енергия.

Какви са предимствата при използване на хиперинверторни климатици?

Хиперинверторните климатици осигуряват няколко основни предимства в сравнение с традиционните неинверторни и инверторни климатици:

По-висока енергийна ефективност

Усъвършенстваната технология, която се използва при производството на хиперинверторни климатици, позволява на климатика да регулира прецизно мощността си на охлаждане в зависимост от текущата температура. Това позволява на хиперинверторните климатици да работят с много по-висока енергийна ефективност при широк диапазон от натоварвания в сравнение с традиционните климатици, които могат да работят само при фиксирани скорости. Проучвания на експерти показват, че модели от гамата хиперинверторни климатици могат да постигнат над 30% повече икономия на енергия в сравнение дори с нормалните инверторни климатици. Това ги прави идеални за ефективно охлаждане на дома ви икономични климатици, като същевременно поддържат ниски сметки за електроенергия.

Предлагат постоянно охлаждане

Благодарение на непрекъснатата промяна на скоростта всеки хиперинверторен климатик може да реагира по-бързо на температурните колебания и поддържа по-постоянна зададена температура.

По-безшумна работа

Прецизно контролираните скорости на компресора на предлаганите от нас хиперинверторни климатици водят до много по-ниски нива на шум в сравнение с обикновените климатици. Те предлагат изключително безшумно включване и изключване на компресора, което ги прави изключително подходящи за спални помещения. 

По-дълъг живот на употреба

Редуцираното циклично включване и изключване на компресора също така натоварва по-малко компонентите. Благодарение на плавното включване и избягването на пиковете се повишава и надеждността на серията хиперинверторни климатици. Оптимизираната работа дава възможност за значително по-дълъг живот - над 10 години при средна употреба. При правилна профилактика няма да ви се налага да се притеснявате за чести ремонти и подмяна в бъдеще.

По какъв начин работят компресорите, поставяни в хиперинверторни климатици?

Моделите хиперинверторни климатици използват усъвършенствана инверторна технология, която позволява на компресора да работи с променлива скорост, за да поддържа зададената максимална температура. Това е различно от традиционните климатици, които могат само да включват или изключват компресора напълно.

Инверторът управлява скоростта на двигателя на компресора и динамично я променя в зависимост от температурата в помещението. Компресорът увеличава скоростта, за да осигури максимално охлаждане, когато температурата в помещението е висока или далеч от зададената температура. Когато помещението се охлади и се доближи до зададената от термостата стойност, компресорът забавя скоростта си, за да пести енергия, като същевременно поддържа желаната температура.

Разлика между инверторен и хиперинверторен климатик

С инверторни климатици клас ААА ще получите желаното удобство за вашия дом и сигурно, равномерно отопление на помещението, в което е монтиран климатикът. С хиперинверторни климатици ще спрете да се тревожите за високите сметки за ток и наличието на застоял, вреден въздух. Този тип климитици освежават въздуха, гарантирано се грижат за околната сред и тяхна помощ ще получите необходимата сигурност през студените месеци.

И двата модела, инверторни климатици и хиперинверторни климатици използват инверторна технология за ефективно охлаждане, но хиперинверторните климатици предлагат по-широк диапазон от скорости на компресора, по-висока енергийна ефективност, по-добро охлаждане и усъвършенствани функции

Разлика между обикновен климатик и хиперинверторен климатик

Традиционните климатици използват компресори с фиксирана скорост, което означава, че те работят с постоянна скорост, независимо от нуждите от охлаждане. От друга страна, разглеждайки моделите хиперинверторни климатици, те използват усъвършенствана инверторна технология с по-широк диапазон от скорости на компресора, което позволява по-добра енергийна ефективност, прецизен контрол на температурата, по-бързо охлаждане и потенциално по-тиха работа в сравнение с традиционните климатици.

Хиперинверторните климатици енергоспестяващи климатици ли са?

Продуктите от гамата хиперинверторни климатици са значително по-енергийно ефективни от традиционните инверторни климатици. Те могат да бъдат с до 50% по-ефективни, което води до значителни икономии на сметки за електроенергия за собствениците на жилища, като по този начин попадат в гамата икономични климатици, или енергоспестяващи климатици.

Топ марки хиперинверторни климатици, предлагани от NiceMag:

Като водещ експерт в сферата хиперинверторни климатици, NiceMag предлага огромно разнообразие на хиперинверторни климатици, като част от най-търсените и предпочитани в България са:

 • Хиперинверторни климатици Мицубиши
 • Хиперинверторни климатици Дайкин
 • Хиперинверторни климатици Gree

Ако търсите своя евтин климатик, вие определено сте на правилното място! При нас ще откриете най-добрите климатици на изключителни цени. Вижте всички предлагани от нас климатици хиперинвертори!

Защо да изберем хиперинверторен климатик от NiceMag?

Фирма NICEMAG е доверен партньор при продажбата, доставката и монтажа на хиперинверторни климатици. Компанията е с над 30 години опит в продажба, монтаж и гаранционен сервиз на климатици, а нейния екип са се доказали пред хиляди доволни клиенти, които продължават да избират своя доверен партньор в избора на климатик за дома, офиса и всякакви помещения.

Предимствата на NiceMag.bg са:

 • Над 30 години опит на пазара на климатици в България
 • Лицензиран представител на климатици Daikin, Mitsubishi Heavy и Fujitsu в България
 • Хиляди доволни клиенти
 • Богат избор от климатици и климатични системи на конкуренти цени
 • Отлично обслужване на клиенти и внимание към вашите поръчки
 • Внимание към най-малкия детайл
 • Сертифицирани технически екипи за монтаж на климатици и отоплителна техника
 • Професионална консултация при избора на най-подходящия за вас климатик
 • Предлагаме гъвкави решения съобразени с вашите нужди за закупуване на климатик
 • Отлични лизингови условия за стоки на изплащане
 • Безплатна доставка на хиперинверторни климатици до всяка точка на страната

 

Прочети още