Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Какво стои зад думата „хиперинвертор“?

Най-вероятно, когато чуете думата хиперинвертор веднага в ума Ви изкача климатик от най-висок клас с много добри характеристики за енергийна ефективност. И това е напълно вярно.

Дори и да не сте професионалист, занимаващ се с климатични системи, вероятно знаете, че различните модели се определят от консумацията и икономията на електроенергия. Тези от по-висок клас са по-енергийно ефективно от тези, които са от по-ниския. Инверторните също са водещи по този показател, заради инверторното контролиране на компресора.

Но от къде произлиза думата „хиперинверторен“? „Hyper Inverter“ е марка, собственост на Mitsubishi Heavy Industries, с която японският производител рекламира най-добрите си продукти. Постепенно понятието става знаково за най-добрите продукти на пазара.

Хиперинверторните климатици са подходящи за онези, желаещи максимално удобство и едновременно с това висока ефективност при отоплението или охлаждането на дома или офиса си. Важна характеристика на тези модели е, че те могат да оценят промените в градусите навън и вътре в помещението, което ги прави супер икономични от към разход на енергия.

Освен това те предлагат на потребителя и още много екстри и революционни технологиии.