Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

През летния сезон, когато е най-горещо и ползваме климатик, се опитваме да държим вратите и прозорците по-малко отворени и по този начин се получва кондензация. Влагата се задържа по стените и след време е на лице мухъл. Признаци на висока влажност във въздуха са точки мухъл и стичане на капки вода по стените. Този процес е характерен за бани, мазета и кухни. Мухълът и повишената влажност във въздуха причиняват не само естетическо неудобство но също и проблеми със здравето. Те могат да се окажат сериозен проблем за хората с астма и алергии или дори да отключат такива заболявания. От друга страна влагата в стаята често нарушава състоянието на вещи и мебели. Фактори, които оказват въздействие върху количеството влага във въздуха, са къпането, гладенето, готвенето и отопляването. Безспорен факт е, че тези дейности са част от нашето ежедневие. За да се избегнат тези проблеми и да имате нужния комфорт и защита, на помощ идва влагоабсорбаторът.

Как работи влагоабсорбаторът?

На пазара се предлагат влагоабсорбатори базирани на различни технологии, но резултатът е еднакъв – влажността се редуцира във въздуха до оптималните 30-50% (за зимния сезон е добре да е до 40%). Главният принцип на работа на електрическите модели също е подобен – „издърпва“ се от влажния въздух, след което втечнява влагата благодарение на вградена охлаждаща система (радиатор, намотки и др.). Водата се оттича в резервоара на обезвлажнителя, след което изсушеният въздух се затопля и връща в жилището. Как да изберете правилния влагоабсорбатор? Главния принцип, на базата на който трябва да направите своя избор е капацитета на уреда. В общи линии са толкова важни външните му размери, колкото площта за работа, за която е предназначен. Предлагат се влагоабсорбатори за стая с размери от 12 кв.м. до над 100 кв.м. Най-малките модели побират в резервоара си 250 милилитра вода, но има и такива, които ще абсорбират до 10-20 литра влага за едно денонощие. Именно степента на влажност на въздуха е друг важен фактор, с основно значение когато избирате влагоабсорбатор. В случай, че не сте запознати каква е тя, можете се изберете най-мощния влагоабсорбатор за квадратурата на дома ви. Става ясно, че едва когато видят количеството течност в резервоара, много хора разбират колко влажен е бил всъщност въздухът в жилището им.

Какви видове влагоабсорбатор ще откриете в NICEMAG?

При нас ще откриете влагоабсорбатори с безкомпромисно качество, добри технически характеристики и на изгодна цена от марката Gree. Продуктите се предлагат с гаранция от производителя.

Прочети още