Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Един от най-трудните отговори, който може да бъде намерен, е на въпроса: „Колко ще платите за един отоплителен сезон?“ Защо? Защото има различни фактори, които определят цената, за да ви бъде уютно и топло вкъщи.

Цената на тока е основният фактор. Тя може да се променя през месец или веднъж по време на отоплителен сезон. Създателите на уредите предоставят информация за разход при употреба в обичайни условия. Но тези нормални условия са различни за всеки потребител, тъй като се определят от градусите навън, от изолацията на помещението, от честотата на употреба на машината и т.н.

Друг е въпросът, че много потребители не знаят как да боравят с климатичната система, за да я настроят с перфектните параметри, които да ги удовлетворят. Важно е да се проучи и при какви минимални температури климатикът може да работи. Ако машината не е създадена да топли при стабилни студове, то тя ще се затруднява при затопляне и ще харчи доста повече.

Инверторите са най-честият избор на потребителите, най-вероятно и заради по-добрата цена, на която се предлагат. Без усилия може да ви стоплят и при доста градуси под нулата. Трябва да знаете, че е противопоказно за климатика и за вашите сметки за ток да изключвате машината. Ако ще отсъствате от жилището си за повече време, просто намалете градусите до шестнадесет.

Хиперинверторите са най-икономичните климатици от най-висок клас. Те предоставят на потребителя идеалната комбинация между ефективност и функционални характеристики. Подходящи са за отопление и на по-големи пространства, носейки удобство и комфорт.