Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Какво трябва да знаете за климатика си

В следващите няколко реда ще дадем отговор на въпроса какво е нужно да знаете за климатика си, за да можете да извлечете максимума от работата му.

Защо е нужно да поддържате филтрите му? Изрядното състояние на филтрите на климатика ви ще ви осигури необходимата чистота на въздуха в помещението ви. Така ще предпазите себе си и семейството си от развитие на алергии. Ако помещението е особено замърсено, трябва да подменяте филтъра на машината поне веднъж годишно. Един път месечно е редно да измивате филтрите, а два пъти годишно да правите пълна профилактика.

Потърсете специалист, ако усетите промяна в работата на климатика – ако започне да тече вътре в стаята, ако започне да бръмчи, свисти, ако започне да се включва и изключва сам, ако усещате някаква миризма.

Уверете се, че разбирате и използвате всички функции на климатика. Използвайки максимално своята машина, ще можете да си спестите както време, така и средства от сметки за електричество.

За ефективното използване на климатичната система е нужно изолацията на вашия дом да бъде на ниво. Ако нямате възможност да направите цялостен ремонт на дома си, се погрижете поне прозорците ви да се затварят плътно, за да не губите топлина през зимните месеци.

Ако помещението ви е твърде голямо, монтирайте в него два климатика. Използването на една машина за отопление/охлаждане на твърде голямо пространство в никакъв случай няма да ви спести средства, напротив консумацията на електричество ще се умножи. А и бихте навредили на климатика.

Нито една техника не е вечна. Ако климатикът ви е морално остарял, закупете си нов. С всяка една изминала година на пазара се появяват нови и по-икономични модели.