Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Температурите стават все по-високи и идва времето на климатика и неговата охлаждаща функция. Представяме на вашето внимание няколко полезни съвета как да спестите от сметките за ток през летния сезон като използвате климатика разумно и икономично, но без да бъдете ощетени от това.

Съвет 1

  • Заложете на нощен режим когато използвате климатика. Той по плавен начин следва ритъма на съня, но също така и пести електриичество прави климатика безшумен.

Съвет 2

  • Идвало ли ви е наум да си купите мобилен климатик? Той е идеалното решение за просторни и големи жилища, където бихте искали да охлаждате само една стая или в случай,че сте под наем и не сте монтирали статичен климатик. Може да вземете мобилен климатик още сега!

Съвет 3

  • Ако живеете в къща, добре е да затворите всички врати към ниските етажи. Студеният има навика да пада надолу по естествен начин и когато оставите вратата отворена най-студените места в дома Ви ще са мазето и стълбите.

Съвет 4

Съвет 5

Съвет 6

  • На лице ли е достатъчно място на студения въздух да се движи както трябва в стаята? От голяма значение е пред климатика да няма никакви предмети, не е препоръчително да слагате високи растения и шкафоре , защото така въздушната струя ще остава на едно място и след време ще спре.

Съвет 7

  • На лице ли е точната температура на функциониране и точната посока на въздуха? Ако не сте сигурни, препоръчваме ви да прочетете този материал, в който е обяснено повече за точните настройки на работа на климатика през летните сезони.

Съвет 8

  • Не сте вкъщи, но климатика работи на максимален режим? Това е основна грешка, която трябва да избягвате. Голяма част от моделите разполагат със седмичен таймер, който разполага с удобни функции и може да бъде настроен така, че когато сте извън дома си, климатикът да функционира на по-слаби обороти. Друга препоръка е е да си купите климатик с wifi, който ще управлявате лесно където и да се намирате.

Съвет 9

  • В случай, че ви предстои да си купите на нов климатик, то изберете модели с интелигентен температурен контрол на температурата, така  да имате реалния шанс спестите до 40% от сметката за ток.

Съвет 10

  •  Изберете точното въртене на вентилатора. Скоростта е от изключително значение и трябва да изберете висока само в случай, че се стремите към охлаждане с бърз ефект. През деня не е проблем климатика да стои на най-ниската скорост.