Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Как да намалите разходите си за електричество?

Мнозина все още не се решават да започнат да се отопляват на климатик през зимните месеци, защото смятат, че използването на уреда би увеличило максимално сметките им за ток. Други пък са решили да изберат комфорта на климатика пред ежегодното купуване на дърва или твърдо гориво.

Предпочитанията на всеки могат да бъдат различни. Но ние искаме да опровергаем твърденията, че на всяка цена отопляването на климатик ще излезе солено. Защо? Защото всичко зависи от интелигентното управление на климатичната система. Освен това от огромно значение са и още няколко фактора – изолацията на помещението и сградата като цяло, както и правилната поддръжка на машината. Не са за подценяване и промените в температурата.

Важно е да познавате всички функции на вашия климатик, за да може той да ви бъде верен помощник в борбата с ниските температури. Целта на климатика е да бъде максимално икономичен и ефективен с минимум разход на енергия.

Преди да използвате климатик за отопление трябва да се погрижите за условията на вашия дом. Ако дограмата ви зее, а под вратите има няколко пръста разстояния, няма как да очаквате, че климатикът ви ще работи икономично и ефективно. Грешно е и схващането, че един климатик може да затопли целия ви дом, ако вратите в него са отворени. Напротив, това ще натовари машината изключително много и ще завиши сметките ви за ток.

Редовната профилактика и внимателната поддръжка на климатика ще му осигури дълъг живот, а вие ще се радвате на малки сметки. Така че почиствайте филтрите на машината редовно предвид нивото на запрашаване в помещението. Ако усетите, че нещо в работата на машината не е както трябва – че шуми прекалено, че вибрира повече, че разсейва неприятна миризма, че й отнема твърде много време да затопли стаята и т.н., се обърнете към сертифициран специалист. Навременната реакция би попречила повредата да се окаже фатална за климатика.