Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Съвети при избор на климатик за отопление

Основното нещо, с което трябва да сме наясно е, че климатикът е сериозна инвестиция, за която се отделят доста време и средства, ако искаме да направим правилния избор. Най-добрият вариант при такава покупка е допълнителната консулация с експерти, но ако сте решили сами да се информирате по темата, ще ви дадем няколко основни съвети.

 

Какво ще е приложението на климатика?

Когато говорим за климатик за охлаждане, не е толкова трудно да изберем подходящ. Но при търсенето на такъв за отопление е важно да изберете марка с доказано име за да избегнете бъдещи усложнения при използването му през зимните месеци. Препоръчително е да си купите инверторен климатик, най-добре да бъде премуим или среден клас. Той функционира тихо и е достатъчно енергийно ефективен.

 

Какви са специфичните характеристики на помещението?

Къде климатикът ще бъде монтиран? Това е ключов въпрос, на който трябва да си отговорите още преди закупуването му. В къща, в панелен апартамент или в тухлен? От значение е и неговото изложение, изолацията му, какъв тип е дограмата и размера на прозорците? В случай, че изолацията на помещението не е добра, на климатика ще му трябва повече електро енергия за да топли и така сметките за ток ще са високи. Препоръчителен е аванса при избора на мощност за по-лека и ефективна работа на уреда и за да няма претоварване на компресора когато е най-студено.

Как правилно да използвате климатика си, за да работи ефективно:

За да функционира добре климатика и винаги в дома ви да е топло и уютно без сметките да са прекалено високи, трябва да сте запознати с настройките на климатика.

Имате ли нужда от екстри?

Ако търсите климатик с различни видове екстри като пречистване на въздуха, сензор за контрол на температурата и въздуха или Wi-fi управление, изберете модели с плазма филтър.

 

Важен ли е монтажът?

Монтажът е изключителен важен за качествената работа на климатика. Поради тази причина, изберете фирма, която има нужния опит в сферата на вентилационната и климатична технология. Това ви гарантира качествено и прецизно обслужване и идеално функциониращ климатик.