Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Ето кои са тенденциите при отоплителните, вентилационните и климатичните (ОВК) системи

За никого не е тайна, че търсенето на ОВК системите расте. Без значение от конкретни статистически данни, то е факт. Предполага се, че търсенето и съответно предлагането е заради бързо развиващите се климатични промени и задълбочаващите се промени в климата в почти всички части на света. И точно тези негативни влияния, според някои особено повлияни от съзнателни или не действия на човека, водят до необходимостта от бързо или ефективно управление на климата в дома или офисните пространства.

Несъмнено и технологиите бележат развитие. С всяка изминала година на пазара се предлагат все по-добри и по-добри ОВК системи. Все повече реномирани марки внедряват и Wi-Fi управление в моделите си. Благодарение на тази функция, ОВК системите могат да бъдат контролирани дори когато човек се намира на километри от дома си.

Тенденция, която все още не е толкова често срещана у нас, е поддържането на обща вентилационна система на сградите. Това удобство е подходящо както за големи сгради, така и за по-малки домакинства.

Отново имайки предвид климатичните промени, стремежът към зелени технологии е все по-забележителен. Цел са по-ниските нива на електроенергия.