Онлайн магазин за климатична и отоплителна техника и електроуреди за бита NICEMAG
0% лихва

Кой е производителят на климатици Daikin?

Daikin е един от водещите производители на оборудване за отопление, вентилация и климатизация. Компанията производител на известните климатици Дайкин е основана в Япония през 1924 г. и се е превърнала в глобална организация с над 75 000 служители по целия свят.

Марката е добре позната с иновативната си технология енергийно ефективни климатици. Някои от основните предимства на серията Дайкин климатици са:

- Високи показатели за енергийна ефективност на климатик, които помагат за намаляване на сметките за електроенергия

- Тих режим на работа за изключителен комфорт

- Усъвършенствани системи за пречистване на въздуха

- Свързване и управление (Smart home), Wi-Fi Контролери

- Отлична надеждност и дълъг срок на експлоатация

- Гарантирано сигурна инвестиция

- Атрактивен външен вид на серията климатици

- Гъвкави възможности за монтаж

В тази статия ще разгледаме по-подробно основните предимства на марката климатици Дайкин. Продължете да четете, за да научите защо ако закупите климатик Дайкин, вие ще се сдобиете с един от най-добрите климатици в света.

С какво са известни климатици Даикин?

Климатиците Daikin са едни от най-ефективните устройства на пазара по отношение на консумацията на ел. енергия. Те използват инверторна технология за прецизно регулиране на консумацията на енергия в зависимост от текущата температура в помещението. Това им позволява да поддържат желаната от вас температура, без да се стига до прекомерна загуба на мощност, както се случва с традиционните устройства.

Много от моделите инверторни климатици на Daikin имат коефициент на енергийна ефективност SEER над 20, което означава, че използват поне 20% по-малко енергия от стандартните климатици. Някои от най-добрите модели могат да достигнат стойности на SEER до 26. Това води до значителни икономии на енергия и следователно плащане на по-ниски сметки за електроенергия в сравнение с други марки на пазара.

Ключов фактор за ефективността на климатик Дайкин е използването на компресори с променлива скорост. Тези компресори могат да увеличават и намаляват мощността си в зависимост от натоварването при охлаждане. Традиционните компресори често работят на 100% от капацитета си, преди да се изключат. Благодарение на финото регулиране на капацитета, моделите климатици Daikin консумират много по-малко електроенергия.

Daikin също така използва патентовани компресори Neo Swing в голяма част от своите климатици. Тези компресори имат по-широк диапазон на работа, което оптимизира тяхната ефективност и производителност. Според тестове и анализи на независими експерти, компресорите на климатици Daikin превъзхождат компресорите на други производители.

Топлообменниците с висока плътност, използвани в производството на климатик Дайкин, увеличават максимално преноса на топлина. Това позволява на климатиците да работят изключително ефективно дори при екстремни условия. По този начин се губи по-малко енергия в сравнение с устройствата с по-нискокачествени топлообменници.

Безшумно ли работи един Дайкин климатик

Една от основните причини да изберете климатик Дайкин е неговата тиха работа. Предлаганите от нас климатици Дайкин използват усъвършенствани технологии, с които свеждат до минимум шума от вътрешните и външните тела.

Вътрешното тяло на климатик Дайкин използва специално проектирани модели на въздушния поток и лопатки на вентилатора, които генерират много ниски нива на вибрации и шум. Вътрешните тела работят при нива на шума от 19 децибела, а за да си представите колко е това, ще ви кажем, че е по-тихо от библиотека. Дори и при високи скорости, работата на вътрешното тяло почти не се забелязва.

Технологията за тиха работа на климатиците Daikin ги прави изключително подходящи за спални, всекидневни, офиси и други помещения, където шумът трябва да бъде сведен до минимум. Вътрешното и външното тяло работят толкова тихо, че може да се наложи от време на време да проверявате дали все още са включени, поставяйки ръка пред климатика. С климатик Daikin не се налага да избирате между удобство и тишина - Серията климатици Дайкин ви осигуряват и двете едновременно. Колко по-изгодно предложение, нали?

Как спомага за подобряване на качеството на въздуха климатик Дайкин?

Предлаганите на пазара климатици Дайкин разполагат с усъвършенствани системи за филтриране и пречистване на въздуха, които осигуряват по-чист и свеж въздух в помещенията. Много модели използват патентованата технология Flash Streamer на Daikin, която излъчва поток от електрономи за разграждане на алергените и миризмите още на молекулярно ниво. По този начин един климатик Дайкин може да ви помогне да унищожите пренасяните във въздуха частици като прах, полени, спори на плесени, пърхот от домашни любимци, бактерии, вируси и летливи органични съединения (ЛОС).

Някои климатици Daikin разполагат и с високоефективни филтри като филтъра Daikin Clean Air Filter, който може да улавя микроскопични частици с размер до 0,01 микрона. Това помага за пречистване на въздуха от дим, смог, косми от домашни любимци и други дразнители, които стандартните филтри не успеят да уловят. Някои модели имат дори антиалергичен ензимен филтър, който разгражда алергените с помощта на естествени ензими.

Използват ли се смарт технологии при производството на климатици Дайкин?

Да! Климатиците Дайкин са оборудвани с интелигентни функции, които улесняват регулирането на температурата. В някои от серията климатици Дайкин има интелигентни системи, които позволяват на устройствата да изучават навиците ви и автоматично да регулират температурата, за да се чувствате комфортно.

Една от отличителните функции е интелигентният термостат Daikin One+, който ви позволява да управлявате своя климатик Дайкин от всяка точка на света чрез гласов асистент. Чрез него могат да се създават графици, които да са съобразени с ежедневието ви, или да се активират енергоспестяващи режими, когато сте извън помещението. Една от положителните функции, която можем да откроим е, че тези приложения могат да се използват споделено от цялото семейство.

Надеждни ли са серията Дайкин климатици?

Серията климатици Дайкин са известни със своята надеждност и издръжливост, като при правилна поддръжка издържат средно над 10 години според различни проучвания. В тях се използват висококачествени компоненти като медни тръби и устойчиви на корозия кондензаторни намотки, което гарантира дълъг експлоатационен живот на вашия климатик.

Компресорите на Daikin имат нисък процент на повреди - по-малко от 1%, дори след като са работили в продължение на повече от 5 години. Техните компресори и вентилатори също са проектирани за безшумна и ефективна работа в продължение на над 20 000 часа. Благодарение на високото качество на изработката, при климатиците Daikin се наблюдават минимални течове, пукнатини или повреди.

В потребителски проучвания над 80% от собствениците на климатик Daikin съобщават, че техните климатици не са имали нужда от почти никакви ремонти през първите 5-7 години. И дори след десетилетие експлоатация 70% от тях твърдят, че техният климатик Дайкин все още функционира правилно. Компанията предоставя до 12 години гаранция за основните компоненти, което е доказателство за тяхната надеждността на един климатик Daikin.

Каква гаранция има всеки климатик Дайкин?

Предлаганите от нас климатици Daikin се предлагат с едни от най-добрите гаранции в бранша. Това ще ви гарантира сигурност, че инвестицията ви е добре защитена.

NiceMag.bg дава на своите клиенти 100% валидна гаранция и съдействие при рекламация на климатик Дайкин (независимо дали монтажа е извършен от наши специалисти).

Какво означава, че NiceMag.bg е Home Comfort Expert за България на климатици Дайкин?

Найсмаг е лицензиран Home comfort expert за България на климатици Дайкин, което означава, че ние ви предоставяме ексклузивно обслужване и персонализирана помощ, както и още по-атрактивни цени на климатици Daikin.

Как се монтира климатик Daikin?

Оставете това на нашия лицензиран Home comfort expert екип за монтажа на вашия климатик Дайкин. Открийте професионална консутация и съдействие от NiceMag.bg, като ние ще ви помогнем от избора, до монтажа.

Заключението на експертите на NiceMag.bg за климатици Дайкин

Изборът на климатик Дайкин за вашия дом е важно решение, което изисква внимателно обмисляне. В тази статия разгледахме многобройните предимства, които предоставят климатиците Daikin.

Всеки климатик Daikin се отличава със своята енергийна ефективност, безшумна работа, възможности за пречистване на въздуха, интеграция с интелигентен дом, надеждност, естетика и грантирана надеждност. Инвестирайки в климатик Дайкин, вие можете да се насладите на прохладен комфорт и на здравословен въздух през следващите години.

Ако търсите климатик с най-високо качество и производителност, Daikin е отличният избор за вас. Разглледайте нашите предложения за закупуване на инверторен климатик Дайкин или хиперинверторен климатик Дайкин.