Онлайн магазин за климатици, конвектори и бойлери NiceMag
0% лихва
Сортирай:
Виж продуктите

Комфорът у дома е от ключово значение и се постигна с подходяща температура през зимния и летния сезон. Най-икономичните уреди за правилно охлаждане и отопление са климатиците. Има различни видове климатици и често избора на кой от тях да се спрем може да бъде труден.

Какъв климатик е най-подходящ за вас?

Изборът Ви трябва да се базира на начина на живот и ежедневието. Определен вид климатици функционират по различен начин. Има модели без външно тяло, които могат лесно да се транспортират другаде. Обикновено към тях има и специализиран адаптер. Има и мултисплит системи, при които отвън има едно външно тяло, но прикачени към него няколко от вътрешен тип. Това решение е ефективно, ако планирате да отоплявате или охлаждате няколко стаи едновременно. На какво още да обърнете внимание когато закупувате климатик:

-Мощност и размер - ключов фактор при избора на обикновени или инверторни климатици. Препоръчва се при избора да има малко запас от мощност на климатика, за да може той да осигури необходимото удобство дори при изолация, което не е много добра, особено ако се отоплявате с него;

-Ниво на шума - още един важен фактор, особено ако обикновеният или инверторен климатик е монтиран в спалното помещение. Сплит системите са с най-ниско ниво на шум, защото единствено при тях компресорът е разположен във външното тяло. За модерните климатици, препоръчителното ниво на шума е около 20 dB, що се отнася до моделите от инверторен тип.  Най-важната разлика между двата вида климатици е, че инверторните притежават техническото качество за плавно регулиране капацитета на компресора.

При нас, в NICEMAG ще откриете богат асортимент от високакачествени инверторни, хиперинверторни, подови, колонни, касетачни и мултисплит климатици от различни типове на достъпни цени от световни марки като Toshiba, LG, Bosh, Hitachi, Tesla и др.

Прочети още